SPS Gym

Thermal Lab

Følgende udsagn er fra bogen “Thermalist” af Dr. Susanna Søberg & studier fremhævet af Dr. Andrew Huberman

De sidste par år har budt på interessant forskning omkring temperatur udsving, sammenholdt med restitution og helbred.

Vi lever mere eller mindre temperatur neutralt og det har mennesker ikke altid gjort… og det bør vi formentlig heller ikke gøre!

Den simple opskrift – for at få de helbredsfremmende effekter – listet under her er: 11min kuldeterapi & 57min sauna, om ugen.

Fordelene ved Kuldeterapi

(Opnået ved Koldtvandskar)

Kuldeterapi kan hjælpe med at reducere inflammation og hævelse i kroppen. Dette kan være særligt nyttigt for personer med kroniske inflammatoriske tilstande såsom led gigt.

Kuldeterapi kan hjælpe med at reducere smerte og smerter i kroppen. Det kan være særligt nyttigt for personer med muskelsmerter eller sportsskader.

Kuldeterapi kan hjælpe med at øge stofskiftet og forbrænde kalorier. Det kan derfor være nyttigt for personer, der ønsker at tabe sig eller øge deres energiniveau.

Kuldeterapi kan hjælpe med at forbedre søvnkvaliteten og reducere søvnproblemer.

Kuldeterapi kan hjælpe med at reducere stress og angst og forbedre den mentale sundhed.

Isbad kan potentielt have en positiv indvirkning på immunforsvaret ved at stimulere kroppens naturlige antiinflammatoriske respons. Når kroppen udsættes for ekstrem kulde, reagerer immunsystemet ved at frigive antiinflammatoriske cytokiner, som hjælper med at reducere inflammation i kroppen.

Ved at nedsætte inflammation kan isbad muligvis hjælpe med at forbedre immunsystemets funktion. Dette kan være særligt nyttigt for personer med autoimmune sygdomme, hvor immunsystemet angriber kroppens egne celler og væv.

Derudover kan isbad også hjælpe med at reducere stress, som kan have en negativ indvirkning på immunsystemets funktion. Når kroppen udsættes for kulde, frigiver den også hormoner såsom adrenalin og noradrenalin, som kan hjælpe med at reducere stress og forbedre den mentale sundhed.

Fordelene ved varmeterapi

(Opnået ved Sauna)

Sauna kan hjælpe med at forbedre blodgennemstrømningen i kroppen, hvilket kan føre til en række fordele, herunder øget iltning af celler og væv og en mere effektiv fjernelse af affaldsstoffer.

Sauna kan hjælpe med at reducere stressniveauet i kroppen ved at stimulere produktionen af endorfiner, som er kroppens naturlige “feel-good” hormoner.

Sauna kan også hjælpe med at øge kroppens produktion af hvide blodlegemer, som spiller en vigtig rolle i at bekæmpe infektioner og sygdomme.

Sauna kan hjælpe med at reducere smerter og stivhed i kroppen ved at øge blodgennemstrømningen og lindre spændinger i muskler og led.

Sauna kan hjælpe med at fremme afslapning og afslapning af kroppen, hvilket kan føre til en forbedring af søvnkvaliteten.

Sauna kan faktisk øge produktionen af væksthormon i kroppen. Væksthormon er en type hormon, der spiller en vigtig rolle i vækst og vedligeholdelse af kroppens celler og væv.

Når kroppen udsættes for høje temperaturer, såsom i en sauna, kan det føre til øget produktion af væksthormon. Dette skyldes, at varmen kan stimulere frigivelsen af hormonet fra hypofysen i hjernen.

Studier har vist, at regelmæssig sauna-brug kan føre til en stigning i væksthormon i kroppen. Dette kan have flere sundhedsmæssige fordele, såsom at hjælpe med at øge muskelmasse, reducere kropsfedt, styrke knoglerne og forbedre søvnkvaliteten.

Det er dog vigtigt at bemærke, at overdreven brug af sauna kan have negative sundhedsmæssige konsekvenser og kan være farligt for visse personer, såsom personer med hjerteproblemer eller lavt blodtryk.

Så hvorfor denne forklaring?

Vi har bestilt en sauna og fra medio juni, kan vi tilbyde begge dele.
Saunaen bliver 4,20m lang med indbygget omklædningsrum – Den kan rumme 8 personer af gangen.
Vi placerer den bag toiletbygningen og indretter et udemiljø omkring den og koldtvandskar.

Følg os på instagram
Mail: info@spsgym.dk
Tele: 53521433

SPS GYM
INFANTERIVEJ BYGNING 10
6270 TØNDER